Indul a bakterház!

Péter barátom szinte minden találkozásunkkor megjegyzi, hogy nincsenek még fent a “vonatos” képek.  Azért is szívügye a poszt neki, mivel ő is jelen volt a képek készítésekor, és tulajdonképp a témát is ő szorgalmazta.

Ha Gyopáros fele megyünk, akkor most esetlegesen kellemetlenségek származnak a MÁV miatt , mely most csak feljesztésnek tűnik. Hamarosan helytörténeti pillanattá válik. Mi? Indul a bakterház….

A hagyományos sorompót hamarosan lecseréli a MÁV fénysorompóra, mely korszerűbb és gyorsabb. Tudomásom szerint a bakterok most a menetrendhez időzítik a sorompó lecsukását, sokszor kell feleslegesen várni az autósoknak. Érzékelőkkel gyorsabb a rendszer.

Kérdés, hogy mi lesz a bakterházzal. Nem jártam annyira körbe a témát, de a kis házat annal inkább. Lefotóztam a téglákat, amikre felkarcolták a szolgálatot teljesítők a neveiket, valamint képek készültek az egykori óvóhelyről, ami ma már csak szenespince.

Galériáért klikk a képre? (Fotók. Kálmán László)

Természetesen a sorompót is megörökítettem. tettem mindezt azért, mert ha eltűnik a Szarvasi útról Szentesi útról a sorompó és az azt kezelő személyzet, akkor eltűnik az ehhez az őrházhoz tartozó másik sorompó is. Szűkül a kör. Akkor már csak a Csizmadia Sándor utcánál találkozhatunk ezzel az elavult (?) rendszerrel városunkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük