Indul a bakterház!

Péter barátom szinte minden találkozásunkkor megjegyzi, hogy nincsenek még fent a “vonatos” képek.  Azért is szívügye a poszt neki, mivel ő is jelen volt a képek készítésekor, és tulajdonképp a témát is ő szorgalmazta.

Ha Gyopáros fele megyünk, akkor most esetlegesen kellemetlenségek származnak a MÁV miatt , mely most csak feljesztésnek tűnik. Hamarosan helytörténeti pillanattá válik. Mi? Indul a bakterház….

A hagyományos sorompót hamarosan lecseréli a MÁV fénysorompóra, mely korszerűbb és gyorsabb. Tudomásom szerint a bakterok most a menetrendhez időzítik a sorompó lecsukását, sokszor kell feleslegesen várni az autósoknak. Érzékelőkkel gyorsabb a rendszer.

Kérdés, hogy mi lesz a bakterházzal. Nem jártam annyira körbe a témát, de a kis házat annal inkább. Lefotóztam a téglákat, amikre felkarcolták a szolgálatot teljesítők a neveiket, valamint képek készültek az egykori óvóhelyről, ami ma már csak szenespince.

Galériáért klikk a képre? (Fotók. Kálmán László)

Természetesen a sorompót is megörökítettem. tettem mindezt azért, mert ha eltűnik a Szarvasi útról Szentesi útról a sorompó és az azt kezelő személyzet, akkor eltűnik az ehhez az őrházhoz tartozó másik sorompó is. Szűkül a kör. Akkor már csak a Csizmadia Sándor utcánál találkozhatunk ezzel az elavult (?) rendszerrel városunkban.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>