Orosháza új szobra

A korábban készített képeket rendezgettem a gépemen, és ekkor találtam olyan fotókat is, melyeket ide szánatam a blogra. Hát igen. Java már elmúlt, nem aktuális. Illetve újra aktuális, ugyanis megtaláltam őket. Ez egy jó apropó. Nem?

Az egyik ilyen újonnan felfedezett mappa a Szent- Györgyi Albert szoborról készült képeket tartalmazza. Az avatáson ott voltam, de a képek nem akkor készültek. Ennek több oka is van, melyeket most nem részletezek.

Még ha nem is aktuális a poszt, azért egy lokálpatrióta egyesületnek illik megemlékezni városa új köztéri szobráról…  Hasznos és érdekes információk a posztban!

Az 1936-os orosházi előadás emlékére. (Fotó: Kálmán László)

A carrarai márványból készült, mészkő posztamensre helyezett mellszobrot egy orosházi származású szobrász, Bánfi Gábor készítette. Felirata pedig nem más, mint egy idézet Szent-Györgyi Albert fent említett előadásából: „A megoldás a szívekben van. A Rotary a szívek, a jóindulat klubja.”  – számol be a BEOL

A képeket mobillal készítettem, ezért nem a legjobbak. De – mert mindig van de – Rosta Tibor a BEOL részére fotózott, így ajánlom azokat a képeket is megtekintésre. Igazándiból azok inkább beszédesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük