Városalapítás: vetélkedő és Tornyok Napja

Idén nem aprózzuk el szerepünket a városalapítási eseményekben, mindjárt két programot is “kihasítottunk” a nívós sorozatból.

A diákok újra megmutatják, mennyit tudnak Orosházáról (Archív fotó: Rosta Tibor)

Lesz Városismereti vetélkedő általános iskolásoknak és újra felmászhattok a város tornyaiba.

Városismeret – Orosházának jelene is van

Időben előbb az április 21-i Városismereti vetélkedő lesz, amit már hatodjára rendezünk. A kiíráson nem változtattunk, most is általános iskolás csapatokat várunk. Az 5-6. és 7-8. osztályos diákok Orosháza 268 éves történelméből kapnak feladatokat, és nem csak az agyukat, hanem a testüket is megtornáztatjuk majd.

És ahogy lenni szokott, nem csak a város igen eseménydús múltjáról kérdezünk majd, hanem terítéken lesz a jelen is, hiszen aki nyitott szemmel jár-kel, látja, hogy városunknak a sok gond mellett bőven vannak értékei is. A diákoknak külön készülni nem kell, azonban kiemelt témaként kezeljük a készülő főteret és Orosháza híres szülötteit 1990-től napjainkig. Tehát kiderül, ki tud többet a Szovjetunióról Orosházáról!

Ott fent, a toronyban…

Toronyból a tornyot (Archív fotó: Melega Krisztián)

A vetélkedő után azonban most nem dőlhetünk hátra, hiszen másnap, április 22-én újabb feladat vár ránk, jön a IV. Tornyok napja. (A Facebookon ide kattintva lehet bejelentkezni)

Tavaly elmaradt, aminek több oka is volt, de a legfontosabb, hogy a talán leglátványosabb helyszín kiesett. Ugyanis az evangélikus templom kerengője nem volt már alkalmas arra, hogy emberek mászkáljanak rajta. Azonban az egyházközség felújította, és most már újra látogatható a torony. És mi úgy döntöttünk, nem várunk őszig, megrendezzük a városalapítás ünnepén az újabb Tornyok napját.

Tehát vasárnap 14-19 óra között szabad lesz a feljárás a belvárosi evangélikus, a református, katolikus templom tornyaiba és a rákóczitelepi evangélikus templomba. Érvényes fürdőjeggyel pedig a gyopárosi víztoronyból is megszemlélheted a környéket, ahol a tervek szerint az Orosházi Fúvószenekar trombitásai adnak időnként fanfárt.

Azt javasoljuk, hogy ne felejtsd otthon a kamerát, fényképezőt, telefont, mert életre szóló élményt örökíthetsz meg a város tetején. És ha okostelefonod van, írd fel a Facebookra vagy a twitterre, hogy éppen melyik toronyban vagy!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük