Már csak kettő gyertya ég - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Már csak kettő gyertya ég

Szólt a rénszarvas, és belekortyolt a forralt borba. A rénszarvas Pécsről érkezett, jött vele a Mikulás, az angyal és a pásztor is – a Vivat Bacchus szórakoztatta a nagyérdeműt a főtéren.

Orosháza karácsonyfája, 10 méter magas és 1,5 tonnás (Fotó: Forgó Imre)

Orosháza karácsonyfája, 10 méter magas és 1,5 tonnás (Fotó: Forgó Imre)

És persze nem már, hanem még csak két gyertya ég, az a kettő is csak vasárnap óta. Tény: elmúlt advent második vasárnapja, vészesen közeleg a karácsony. Mi ismét a főtéren töltöttük a vasárnap délutánt és estét, és bár az idő továbbra sem ünnepi, a vasárnap esték – szerintünk – azok Orosházán.

Erdélyi Erika, az OVM Karsai Zrt vezérigazgatója gyújtotta meg a gyertyát, rögtön azután, hogy valami nagyon fontosat mondott. A jó szándék nem elég, el kell gondolkodnunk azon, hogy valóban elegendő időt, erőt és türelmet fordítunk-e a számunkra fontosakra. Advent ideje erre is kiváló: számot vetni, hogy a hétköznapok nagy igyekezetében a valóban fontos dolgokról ne feledkezzünk.

A baráti kör a sátor alól, a forró teát osztva hallgatta az ünnepi gondolatokat, amelyek egyben megerősítettek bennünket abban: valóban fontos teendőket vállaltunk be, amikor koszorút építettünk, és hétről hétre teát főzünk, zsíros kenyeret kenünk. Ugyan rohanunk mi is a hétköznapokban, de mégis tettünk valamit mi is Orosháza közösségéért…

Igaz a mondat a szomszéd Rotaryra is, ahol igen kelendő volt a forralt bor. Egy kancsóval félretettek a helyi média kedvéért, a miértekről később.

Ami még hátravan az az invitálás. Gyertek, gyertek, bögréstől Orosháza főterére a harmadik vasárnap is – ünnepi bögrénk, tudjátok ez, van még, de fogyóban a készlet. Beszédet december 14-én 17 órától Gál Imre, az AKG Zrt. vezérigazgatója mond, ünnepi műsort pedig a református iskola diákjai, majd a Four Bones Fúvósegyüttes ad.