Keressük a harmóniát – fellobbant a második gyertyaláng - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Keressük a harmóniát – fellobbant a második gyertyaláng

A második vasárnap kemény mínuszokkal köszöntött ránk. Be is öltöztünk rendesen, hogy senki ne fázzon, miközben előkészítjük a terepet. Aztán persze, miután vége lett a pakolásnak és vártuk az ünneplőket, már mindenki toporgott rendesen és vagy teával, vagy forralt borral melegítette magát. Hiába, a – 12 Celsius fok azért már hidegnek mondható.

A Vörösmarty iskola diákjai énekelnek (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

De a zimankó nem vette kedvét annak a több száz embernek, akik kijöttek az Árpád-kertbe a közös gyertyagyújtásra december 9-én.

Arról, hogy mi is történt ezen a vasárnapon, az OrosCafé.hu beszámolóját adjuk közre.

A második gyertyagyújtáson a művészeti iskola igazgatója, Kőszegi-Németh József osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.
– Nekem művésztanárként megadatott, hogy nagyon sok szép tiszta gyermeki hangot halljak – kezdet beszédét az igazgató. – Megadatott, hogy a muzsika témáján keresztül meghalljam a gyönyörű dallamokat a gyermekek hangjában. Nincs is annál szebb, mint amikor a gyermek szólaltat meg gyönyörű dallamokat. Így karácsony előtt pont ez az egyik legszebb ékessége az ünnepnek, hogy megszólalnak a gyermekeink és eléneklik nekünk a legszebb karácsonyi dalokat. De mit ér egyedüliként az éneklés és a dallam? A gyermeknek is nagyon jól esik, ha a szülő mellé áll, esetleg vele együtt énekel, mert olyankor létrejön egyfajta harmónia, ami be tudja aranyozni az ünnepet – erre vágyik minden család – fogalmazott az igazgató.

– Kifejezetten örülök, hogy mögöttem a Vörösmarty iskola kórusa áll, mert ez bizonyítja a legékesebben, hogy amikor gyermekek így együtt tudnak énekelni, az mindannyiunk szívében lángot gyújt. Talán azt a kis lángot, amire emlékezünk, és ami 2000 évvel ezelőtt meggyulladt. A gyermek tiszta szíve, tiszta hangja újra elő tudja hozni nekünk ezt a lángot. És lehet ilyenkor bármilyen problémája a világnak, keressük a harmóniát, keressük a szép tiszta hangot, amivel az életünket szebbé tudjuk tenni. Azt kívánom mindenkinek családi körben is, otthon is, karácsonykor, keressük a szép tiszta hangokat, és keressük együtt tovább a harmóniát – zárta ünnepi beszédét Kőszegi-Németh József, majd némileg rendhagyó módon maga is dalra fakadt, Louis Armstrong Csodálatos világ című szerzeményével.