Ünnepvárás Orosházán - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Ünnepvárás Orosházán

Új helyszínen, új programokkal, több szervezet összefogásával készülünk a közelgő adventi időszakra. A közös munka közben úgy döntött a csapat, hogy ezt a blogot, a mi adventi oldalunkat használjuk majd a kommunikációra. Így nálunk lesz minden fontos infó az előttünk álló hetek adventi és karácsonyi programjairól. Orosháza új főterén már épül a korcsolyapálya, és hogy emellett mi mindent kínál a város az ünnepvárás heteiben, arról folyamatosan tájékozódhattok oldalunkon.

Épül a koripálya a főtéren (Fotó: Melega Krisztián)

Ahogy az elmúlt 5 évben, úgy most is megépítjük Orosháza óriás adventi koszorúját. Azonban most nem az Árpád-kertben, hanem a többi programhoz csatlakozva a városháza előtt. De erről majd részletesen írunk még.

Korizz a főtéren – ingyen

Az egyik legérdekesebb program decemberre szerintünk a korcsolyapálya. A tudnivalók: 210 négyzetméteres, nem jég, hanem speciális műanyagborítású pálya, amire rendes jégkorcsolyával lehet rámenni. Ha nincs korid, ne aggódj, bérelhetsz a pályán, méghozzá ingyen. És a pályát is ingyen használhatod. A főtér rendezvényterén már épülnek az alapok, a pálya december 1-je és január 5-e között áll rendelkezésre.

Mindezt csütörtökön jelentette be Zalai Mihály, Orosháza alpolgármestere. A sajtótájékoztató keretében elmondták, hogy idén Orosháza új, júniusban felavatott főtéren lesznek a városi adventi események.
– Több civil szervezet, cég és a város közösen dolgozik azon, hogy az eddigieknél is látványosabb és tartalmasabb legyen az adventi várakozás és a két ünnep közötti időszak az orosháziak és az idelátogatók örömére – fogalmazott az alpolgármester.

Újra lesz karácsonyi vásár: a Jövő Építők TDM és a Városmarketing Iroda szervezésében a karácsonyt megelőző hetekben egy kis karácsonyi falu áll majd a rendezvénytéren. A faházakban kézműves termékeket kínálnak majd, a karácsonyi hangulatot a forralt bor és a kürtöskalács illata idézi.

Természetesen a már jól bevállt, az orosháziak körében (is) népszerű programok sem maradnak el. Ismét lesz városi karácsonyfa, Mikulásfutás, és persze adventi gyertyagyújtás is. Mint fentebb írtuk, a koszorút most is megépítjük, és a Petőfi Művelődési Központtal közösen megszerveztük a gyertyagyújtások programját, amiket itt találtok meg.

Van még sok-sok információnk az ünnepvárásról, folyamatosan posztoljuk oldalunkon a tudnivalókat. Érdemes lesz tehát gyakorta felkeresnetek minket itt, vagy éppen Facebookon, esetleg Twitteren, mert így biztosan nem maradtok le semmiről.

A karácsonyi programok a Városmarketing Iroda koordinálásával, példátlan összefogással valósulnak meg. A közös munkából kiveszi a részét az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt., az Orosházi Média Kft., az Oros-haza Baráti Kör, a Petőfi Művelődési Központ, az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, a Rotary Klub, a Maros-Körös Köze Oktatási és Kulturális Közhasznú Egyesület, a történelmi egyházak, illetve iskoláink diákjai és felkészítő tanáraik.