Tea a bögrédbe, szaloncukor a kezedbe - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Tea a bögrédbe, szaloncukor a kezedbe

Hogy zselés lesz, vagy marcipános, még nem tudjuk, az a vásárláskor dől el, ihlet alapján. Az viszont biztos, hogy lesz szaloncukor a második gyertyagyújtáskor a sátrunknál.

A forró tea mellé szaloncukor is jár, ha hozol magaddal bögrét (Fotó: Rajki Judit)

De nem kaphat belőle mindenki, csak az, aki bögrével érkezik a teáért, forralt borért.

Tudjátok, évről-évre több ezer műanyagpoharat használunk el a négy gyertyagyújtás alatt, így van ezzel az orosházi Rotary Club is, csak ők nem teát, hanem forralt bort töltenek a poharakba. Abban egyetérthetünk, hogy a környezetünk védelme érdekében tennünk kell egy kis erőfeszítést. Nekünk ez fontos, fontos a rotarystáknak is, és reméljük, hogy nektek is. Az idei első gyertyagyújtáson örömmel tapasztaltuk, hogy néhányan már a konyha polcáról leemelt bögrével jöttetek, buzgón tele is töltöttük teával. Szeretnénk kérni, hogy a második gyújtásra is hozzátok magatokkal a családot, barátokat, szomszédokat és a bögréteket. Ez utóbbi esetén jutalomszaloncukor is jár nálunk a tea, a Rotarynál pedig a forralt bor mellé.

December 8-án, 17 órakor várunk a főtéren, a városháza előtt. Advent második vasárnapján ünnepi beszédet dr. Varga Sándor főorvos mond és fellobban a második gyertyaláng. Műsorral a Vörösmarty Mihály tagintézmény diákjai készülnek.

A harmadik gyertyagyújtáson pedig – ha minden terveink szerint alakul – már adventi bögrét is vásárolhattok nálunk. Tudjátok, hogy ne legyen annyi szemét, és nem utolsó sorban, hogy szép emléketek legyen az idei orosházi adventről. Na meg, hogy jövőre is ezzel, az adventi bögrével álljatok majd sorba 🙂