Ezüstvasárnap adventi bögrével - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Ezüstvasárnap adventi bögrével

Eljött a harmadik vasárnap, három gyertya lángja ég a város óriási adventi koszorúján a főtéren. Ezüstvasárnap kora este az idő ködös, lehangoló volt, de az orosházi főtér korántsem. Ünnepi fényében a főtér igazi közösségi térként fogadta az adventezőket, kiváló hátteret biztosítva egy családi, baráti körben eltöltött vasárnap estének.

Három láng lobog a koszorún (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit/OrosCafé.hu

A mi sátrunknál is gyakorta kínálgattuk a karácsonyi csemegét a tea mellé: sokan tartották a bögrét, és nagy örömünkre a külön erre az alkalomra tervezett és készített adventi bögrénk is kelendő volt, több, mint egy tucat fogyott. A széria limitált, de azért lesz még advent negyedik vasárnapjára is, szóval akinek még nincs, december 22-én még beszerezheti az Orosházi Advent bögrét.

A galériában a kézműves foglalkozáson mécsestartók, karácsonyi díszek készültek, ügyes kezű gyerekek vágtak és ragasztottak. A főtéren pedig a koripálya, és a karácsonyi vásár kínált kikapcsolódást. Ezúttal is kapós volt a Rotary forralt bora, és járt a szaloncukor a bögrével érkezőknek.

A harmadik gyertyát Balog Eszter evangélikus iskolalelkész lobbantotta lángra, ünnepi beszédét követően. Az iskolalelkész a lelki felkészülés fontosságára hívta fel az ünnepvárók figyelmét.
– A készülődés során nem a látványos dolgok számítanak. Ha oda tudunk figyelni, hogy mi esik jól a másiknak, akkor hozhat feltöltődést számunkra az ünnep. Igyekezzünk megnyugvást adni önmagunknak és megváltást szeretteinknek – emelte ki Balog Eszter.

Kiderült az is, hogy a Jézuska nem kellett. Kellett azonban minden más egy ismeretlennek: az angyal, a három király, Mária és József is. Mind eltűntek az evangélikus óvodából, a kicsik nagy bánatára. Egyedül a kis Jézus maradt a jászolban, árván. Balog Eszter kérte, aki elvitte, vigye vissza a figurákat, aki tud róluk valamit, szóljon, hiányzik a Betlehem az óvodásoknak.

A beszédet követte a gyertya lángra lobbantása, három ég már a koszorún, majd a Székács iskolások karácsonyi énekei, versei következtek a színpadon – a lelket táplálva. A testet pedig a rotarysok illatos forralt bora, és baráti körünk forró teája, illetve a zsíros kenyér táplálta, jó pár tálcányi fogyott ezen az estén is.

Már csak néhány nap van karácsonyig. Reméljük, az ünnepre való lelki készülődésben az elmúlt három vasárnap, és a még előttünk álló negyedik nektek is segít, és így hozzájárulhatunk ahhoz, hogy lélekben feltöltődve töltsétek a karácsonyt családotok körében.

December 22-én dr. Laurinyecz Mihály katolikus plébános osztja meg ünnepi gondolatait, és az Eötvös iskola diákjai lépnek fel.