Advent 2017 - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Advent 2017

Közös ünnepvárás immár 10 éve – Advent óriási koszorúval

Egy baráti összejövetelen döntöttük el még 2008 nyarán, hogy építünk egy óriási adventi koszorút Orosházának. Az ötlethez legnagyobb örömünkre sokan csatlakoztak, és segítettek, ennek is köszönhető, hogy 2008. november 30-án fellobbant az első gyertya lángja.

A koszorú “otthona” akkor még az Árpád-kert volt, ám ahogy teltek az évek, egyre többen jártak ki a vasárnapi eseményekre, így lassan kinőttük azt a helyszínt. A koszorú átköltözött az új főtérre, hogy még méltóbb helyen és még több embernek tegye meghittebbé az adventi várakozást.

Fotó: Rajki Judit

Az eltelt 10 esztendőben sok minden változott, mi, az Oros-haza Baráti Kör tagjai is egy évtizeddel tapasztaltabbak lettünk. De egy valami állandó: november elején már mindennapos téma közöttünk, ki mit vállal magára, hogy időben elkészüljön a koszorú. Van, aki a szénát és a gyertyákat rendeli, más a szalagokkal és díszekkel szorgoskodik és van, aki a vendéglátás kellékeit szerzi be.

Az elmúlt években sokféle arcát mutatta meg a városi koszorú az itt élő vagy éppen ide látogató embereknek.

Reméljük, hogy a tizedik koszorú is elnyeri majd mindenki tetszését, hiszen ez a mi ajándékunk Önöknek/Nektek, mi ezzel tesszük szebbé az ünnepet és szorosabbá a köteléket városunk lakói között.

Szeretettel “nyújtjuk át” ezt az ajándékot az idei advent alkalmából is, hogy az általunk készített bögréből forró teát, vagy a Rotary Club Orosháza tagjai által kínált forralt bort kortyolgatva ünnepivé varázsolja az adventi estéket.

Töltsék velünk az adventet Orosháza főterén!