A koszorú is költözik a főtérre - Oros-haza Baráti Kör – Advent

A koszorú is költözik a főtérre

Talán nem mondunk azzal semmi újdonságot, hogy idén is lesz advent. Azzal viszont igen, hogy 2013-ban nem az eddigi megszokott helyén, az Árpád-kertben lesznek a gyertyagyújtások. Ennek oka kettős: egyrészt kinőttük már az Árpád-kertet, másrészt pedig arra való az új főtér, hogy megtöltsük élettel.

Itt, a városháza előtt áll majd az adventi koszorú. A háttérben már látszanak a karácsonyi vásár faházai és épül a korcsolyapálya is

Mint megírtuk korábban, az adventi és karácsonyi eseményeket szervező civilek, cégek és a városvezetés közötti megbeszéléseken eldöntöttük, hogy mindent egy helyre, a főtérre összpontosítunk. Így költözik a koszorú is…

Emiatt van, amin változtatni kellett. Eddig az Árpád-kerti szökőkút kávája volt a koszorú alapja. A városháza előtt viszont nincs szökőkút, ezért a Városüzemeltetési Zrt szakembereinek segítségével készítünk egy fém vázat, amire majd felerősítjük a koszorú alapját képező hurkákat.

A munka többi része tulajdonképpen nem változik. Néhány külső segítő közreműködésével  az első adventi vasárnap előtt szombat kora reggel nekiállunk és elkészítjük a koszorú alapját adó, szénával kitömött hurkákat. Kótiné Éva és virágkötő lányai felerősítik rá a fenyőgallyakat, majd a kész alapot a helyszínen rögzítjük a kerethez. Jön a díszítés, helyükre kerülnek a gyertyák, a fényfüzér és kész is az óriási adventi koszorú. Az, hogy milyen színű legyen, ti döntitek el, november 28-ig lehet szavazni ide kattintva.

Aztán december 1-jén, advent első vasárnapján jöhet is a gyertyagyújtás, aminek programját itt találjátok.

Tavaly az egyik vasárnapi gyertyagyújtás így nézett ki 3 perce tömörítve. Az OrosCafé videója…