Szalag megrendelve, lila lesz és arany - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Szalag megrendelve, lila lesz és arany

Ahogyan az elmúlt években, úgy idén is arra kértünk benneteket, döntsétek el ti, hogy milyen színekbe öltöztessük Orosháza adventi koszorúját. Örömmel jelentük, hogy több mint kétszázan gondoltátok úgy, megosztjátok velünk véleményeteket Facebook oldalunkon.

A fehér-bordó és a lila-arany kombináció sokáig fej-fej mellett haladt, a véghajrában aztán nem sokkal ugyan, de a lila-arany kombináció kapta a több szavazatot, egészen pontosan 83 vokssal lett ez a befutó. A szalagokat már meg is rendeltük, pénteken érkezik a szállítmány, szombaton reggel pedig hozzá is fogunk a koszorú megépítéséhez.

Eddig az Árpád-kerti szökőkút kávája volt a koszorú alapja, de a városháza előtt ez ugye nem adott. Megoldottuk, mégpedig a Városüzemeltetési Zrt segítségével. Készült egy fémváz, erre kerül rá a koszorú, aminek részeit a református iskola tornatermében állítjuk össze. A városháza előtt a részekből egész lesz, ráerősítjük a négy, egyenként 15 kg-os gyertyát, ami a fővárosból már meg is érkezett, legvégül a díszek, a fényfüzér és persze a lila-arany szalagok kerülnek fel.

Így leírva ez elég egyszerűen hangzik, a gyakorlatban persze más, de lelkesen és rutinosan állunk a feladathoz. Lesz nálunk fúró, meg csípőfogó és természetesen sebtapasz is.