A kritikus orosházi avagy nekünk tuti nem lesz jó… (+videók)

Mindig a kritika. Akik ismernek, azok tudják, hogy nekem is elég nehéz megfelelni, mert valami vagy nagy, vagy kicsi, de legkevésbé ideális a mérete.

Vagy nincs semmi jó Orosházán, vagy gagyi. Legalábbis ez a kritika sokak részéről -mellyel egyébként nem értek egyet-, és ez egyben magyarázat is, hogy azért nem megyek el ide meg oda, mert nekünk csak színvonaltalan olcsójánososripacskodás jut.

Jelentem kritikustársam ráfáztál. Minőségi világzenei koncertek Orosházán, a válságnak megfelelő belépti díjjal. Országos fesztiváloknak, művészembereknek jók. Nekünk vajon megfelelnek? Célpontban a Csík zenekar és a Napra egy nyugis és egy tombolós klippel.

Kezdek a Csík zenekarral, hiszen velük találkozhatunk hamarabb, mégpedig aLibamájfesztiválon. Sikeres lehet a fesztivál, hiszen ismert előadók jönnek és ingyen hallhatjuk őket. A rendezvény mottója lehetne: Libamájfesztivál – szemnek, szájnak, fülnek ingere szerint…

A Csík Zenekar több díj birtokosa is, de a legrangosabb mindközül az a 2007-es Fonogram-díj, melyet világzene kategóriában kaptak meg.

A világzenét megpróbáltam egy mondatban leírni, de nem sikerült, ezért átvettem a Wikipédiáról a meghatározást. Tömören:

“A világzene gyűjtőnév azokra a zenei stílusokra jellemző, amelyek sem a klasszikus zenébe, sem a világ nagy részén elterjedt könnyűzenébe nem illeszthetőek be, és gyakran népzenei eredetűek.” (Ez a stílus élesebben a második klippben jön ki.)

Feldolgozásokat is készítettek a zenészek, ezáltal szélesebb rétegben lettek ismertek. (Egyik bejegyzésük szerint koncertjeiken egyaránt játszanak feldolgozást és adnak ízelítőt a népzenéből, ezért érdemes lesz azoknak is kijönni, akik csak a “Petőfi rádiós vonalukat” szereti.) Ha azt mondom, hogy a fedolgozásoknak köze van Lovasi Andráshoz, akkor már többen el tudják helyezni a zenekart. (Ha mégse :Kispál és a Borz – Csillag vagy fecske (Feat. Csík Zenekar))

Mikor? 2009. 06.05-én. a plakát szerint 16 órától, “Csíkék” szerint pedig 17. órától.

Most jön a zúzás, mely nálunk is be fog következni, mégpedig a Múzeumok éjszakáján.Napra koncerten a 2008-as SZIN-en voltam, és mondanom sem kell, nem bántam meg. A buli a Borsodi Malátabárjában volt (Malátabár fantázianéven üzemelt a sörös cég sátra, ahol lehetett ücsörögni, sört inni és időt múlatni.) Alapjában véve ez az alkalmi “krimó” nagy forgalmat bonyolított le, mert itt lehetett visszaváltható pohárban venni a sört. Néha -néha viszont csökkent a fogyasztás. A Napra koncerten is, mivel:

1, nem lehetett odajutni a pulthoz

2, ha vettél sört, akkor ahogy ugráltál/táncoltál kilötyögtetted.

Szóval ennek a kis sztorinak az a lényege, hogy buli lesz! Persze rajtunk is múlik, hogyan fogadjuk a bandát. Például a színpadtól 35-40 méterre állunk balra, vagy szemben tombolunk…

A suttogó propaganda mindig is bevált. Így most ebben reménykedek én is, mert már többfelől hallottam, hogy itt lesz a Napra.

Mikor? Júnuis 20-án. Erről bővebben olvashatsz majd itt is.

Addig pedig: Icipici hááááááááááááz!

http://www.youtube.com/watch?v=MTz-2GvAIYg&feature=player_embedded

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük