Ki tud többet Orosházáról?

Az Oros-haza Baráti Kör április 17-én délelőtt már ötödik alkalommal hívta az orosházi általános iskolásokat vetélkedni, ahol a gyerekek játékos formában mutathatták meg, mit tudnak városunkról.

A Máltai játszótéren is voltak feladatok (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

A vetélkedőt két korcsoportnak hirdették meg: 5-6. és 7-8. osztályos csapatok vetélkedtek. Szervezők elvárásainak megfelelően mindkét kategóriában 5-5 nevezés érkezett, így 50 gyerek vágott neki a napsütéses vasárnap délelőtt a városnak – írja a vetélkedőnkről az OrosCafé.hu.

A játék a művelődési központtól indult és 10 állomáson kellett átjutni a versenyzőknek. Az állomások mindegyike kötődik Orosháza múltjához és jelenéhez, ezzel is erősítve az orosháziság érzését. A Diáktanyán betűrejtvényt fejtettek, az evangélikus templom kertjében városismereti totót töltöttek ki, a Bille udvarban orosházi ételek összetevőit kellett kiválogatni. A katolikus templom előtt a Milleneumi dombról kellett elmondani, merre is található és mi a története, a Kossuth szobornál a néhai főtér épületeit kellett felismerni, a Tas utcai kútmúzeumban pedig egy odaillő hiányos szöveget kellett kiegészíteniük a srácoknak.

A történelmi emlékparkban a város címerét kellett időre összerakni, a városi könyvtárban Justh Zsigmondról, a könyvtár névadójáról tettek fel kérdéseket, a könyvekből kellett ezekhez információkat keresni, az Eötvös téren ki kellett választani, hogy milyen színekből áll az orosházi hímzés, a Máltai Játszótéren pedig alföldi betyárokká változtak a gyerekek, és a játékelemek között kellett menekülniük a képzeletbeli csendőrök elől – időre.

A díjak – a Baráti Kör célkitűzéseivel összhangban- a közösségépítést szolgálták. Így ülhettek le a csapattagok egy pizza mellé közösen, vagy élvezhették Gyopárosfürdő szolgáltatásait. No, és a szorgos iskolai napok levezetéseként egy mozielőadás is kellemes kikapcsolódás. A játék végén a szervezők egybehangzó véleménye az volt, hogy a gyerekek ismerik a város múltját és jelenét. A baráti kör a városi általános iskolával közösen szervezte a vetélkedőt, a “Viharsarki talentumok” TÁMOP 3.4.4 Európai uniós pályázat keretén belül.

Eredmények

5-6. osztályosok:

1. Csíkosak – József Attila iskola
2. Szupercsapat- Eötvös József iskola
3. Orosházi Felfedezők – Vörösmarty iskola

7-8. osztályosok:

1. Oros-13 – Eötvös József iskola
2. Orosházi Csavargók – Vörösmarty iskola
3. All Star -Székács József iskola

A vetélkedő támogatói: Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt, Petőfi Művelődési Központ, La Rosa Pizzéria és Étterem, Orosházi Média Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük