Fő(tér) forgás – jelentkezz a vetélkedőre

Szereted Orosházát? Szeretsz játszani? Szereted a vetélkedőt? Érdekelnek részletek az épülő főtérről?

Feladatot kaptok, hogy megismerjétek az új főteret (Archív fotó: Rosta Tibor)

Ha ezekre igen a válasz, akkor először is nézz szét a családban és baráti társaságodban, hogy találsz-e magad mellé 3-4 olyan embert, akik részt vennének egy csapatversenyben, mely Orosháza öt pontján zajlik. Ha van, aki nehezen rávehető, mondd el neki, hogy díjként Orosháza-Gellértegyházán egy hagyományőrző est keretében kemencés ételekkel tömheti pocakját, ha jól szerepel. Ha a gyerekek a lelkesek, az sem baj, mert ők is ki tudják venni a részüket, de apa és anya tudása is kell, hiszen ők jobban ismerik városunkat.

Az Oros-haza Baráti Kör által rendezett vetélkedő ideje: október 13. (szombat) 14 óra. Tehát ha ezeken túl vagy, jelentkezz az oroshazabaratikor@gmail.com email címen.

Az”Ismerd meg az akcióterületet” elnevezésű városrehabilitációs projekt keretében elkülönített programalapra pályáztunk és az elbírálásnál kiderült, hogy nyertünk. Mindez magyarra lefordítva annyit jelent, hogy az épülő orosházi főtérhez kapcsolódóan rendezünk két programot – egyet most ősszel, a másikat pedig jövő tavasszal.

A mini-projektek és a vetélkedők célja, hogy minden érdeklődő orosházi megismerje az akcióterületet, tehát a most épülő főteret, annak leendő kinézetét. A vetélkedő során játékos formában bemutatjuk a múlt századi Orosháza több pontját és az is előfordulhat, hogy egy-egy városi legendát megcáfolunk és helyettük hiteles információkkal szolgálunk. Ebben segítségünkre lesz néhány helyi civil szervezet és önkéntes is.

1 komment

  1. Tóth László says:

    Tisztelt Szervezők!
    Egy időrendre lennék kíváncsi. Ezen a napon tartja a Vörösmarty Tagintézmény a hagyományos iskolanapot a suli 110 éves jubileuma kapcsán. Nem szeretnénk ha a mi tanulóink és szüleik lemaradnának a városi vetélkedőről, ezért kíváncsi vagyok, hogy van-e lehetőség valamilyen szinten összehangolni a két programot.
    Válaszukat előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük