Flórián-nap (+ gyermekrajzokkal frissítve!)

Orosházán is vannak hagyományok. Bár nehéz őket meghonosítani, de ha sikerül, akkor viszont “működnek”. Legyen az egy fáklyás, esetleg egy kerékpáros felvonulás vagy épp a Flórián-napi zenésébresztő.

Idén is fújtunk fúvósok (az Orosházi Fúvószenekar tagjai) a teherautó platóján a város nagy örömére. De komolyan örültek nekünk.

Bizonyítékok alább!

A szombat reggeli ébrsztés nem okoz bosszúságot földijeinknek. A frissen ébredők az ablakból tapsolnak, a piacra igyekvők pedig garabollyal teli kézzel integetnek nekünk. Akik viszont már régóta talpon vannak azok meg is ajándékoznak minket.

A prímet mint korábban, idén is Arnóczky Józsi viszi, ugyanis ő mindig kisüt (esetleg kifőz valamit). A tavalyi kecskesült után idén bárányt készített el nekünk. Nagy klasszikus továbbá a Vakegér Söröző is, ahonnan egy kis szíverősítővel mindig kirohan a tulajdonos.

2007.

Ez a reggel nekünk zenészeknek könnyű, ellenben a rajzpályázat elbirálóival. Pribék Endre bevallása szerint a rajzok amik beérkeznek a Flórián-napi rajzpályázatra mind igényesek és a gyerekek meglátásai rendszerint nehézzé teszik a zsűri dolgát. (Ti.: a tűz barát és ellenség is.)

Ezen a napon nem csak a fiatalok, hanem az “öregek”, a tűzoltók is kapnak jutalmat, ugyanis ekkor kerül sor az előléptetésekre és a pénzbeli jutalmak átadására is.

A mai ünnepségen Hajdú Péter kiemelte a Könd utcai tüzet is, ahol több település lánglovagjai mellett az orosházaik is végezték munkájukat. (Ugyebár ők voltak a házigazdák…)

A hivatalos rész után egy kis kóborlás volt a laktanyában, ahol Hajdú alezredes bemutatta agyorsbeavatkozót. A rögtönzött “kiképzés” után gépjárműre szálltunk és elhagytuk a laktanyát. Részünkről ennyi volt a mai nap. De az érdeklődők és a tűzoltók még este bálozhatnak egyet, ahol garantált a parázs hangulat…

Képszemle:
Fotók: Kálmán László

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük