Másszatok újra tornyokat!

Láttad már a magasból Orosházát? Ha nem, akkor most megnézheted. Ha pedig volt már erre alkalmad, akkor felfrissítheted az emlékeket szeptember 20-án, a Tornyok napján.

Jó magasra feljuthattok szombaton

De nem csak tornyot lehet mászni ezen a hétvégén, hiszen összefogtunk az orosházi evangélikusokkal, akik csatlakoztak a Kulturális Örökség Napjai programhoz – remek programokat és koncertet szerveztek szombatra. Szóval a toronymászás előtt vagy éppen utána érdemes lesz benézni a templomba is. Klikkelj és olvass

Ez lesz az ötödik alkalom, hogy az egyházakkal és Gyopárosfürdővel összefogva megnyitjuk a tornyokat a látogatók előtt. Ezen a napon 14 és 19 óra között bárki felmászhat az evangélikus és a református templom tornyába, hogy gyönyörködjön a csodás panorámában. A fürdő vendégei pedig a gyopárosfürdői víztornyot látogathatják.  Idén a katolikus templom a most zajló orgonafelújítási munkák miatt sajnos kimarad a sorból.

Zene minden mennyiségben

A toronymászás mellett kulturális programokat is kínál ez a hétvége, hiszen szeptember 20-21-én rendezik a Kulturális Örökség Napjait, az egyik helyszín pedig az orosházi evangélikus templom.  Szombaton 10 órától ökumenikus istentiszteletet, 15 órától rendhagyó orgonabemutatót tartanak, 18 órától pedig fellép a Capella Silentium Énekegyüttes.

Vasárnap is látogatható lesz a templom, 10 órakor istentisztelettel nyitják a napot, utána egészen 18 óráig várják az érdeklődőket.

A KÖN idei mottója, a “Magyarázom a házam”, így a templom Győry termében az épület és a gyülekezet történetéről, míg a toronyban annak történetéről látható kiállítás.

Itt a részletes program

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük