Ha esik, ha fúj, mi készülünk a kamion- és kötélhúzásra

Az idő nem túl nyárias, hiszen szakad az eső és alig van 20 fok. De ez nem csüggeszt minket, és bízunk benne, hogy péntek este nem esik majd. A kötélhúzó pálya kész, a csapatok már húznának és a Beatrice is is jönni fog.

A Mókus örs húzás közben - ők voltak a leggyorsabbak (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

A Mókus örs húzás közben – tavaly ők voltak a leggyorsabbak. Most ki lesz? (Fotó: Rosta Tibor)

Ráadásul buli is lesz a koncert végén a város egyik szórakozóhelyén. Minderről, és a verseny miatti belvárosi útzárról is olvashattok részleteket 

Alapvetően optimista emberek alkotják az OHBK-t, így túlzottan nem csüggedünk az időjárás miatt. A meteorológia 30 %-ra jósolja, hogy augusztus 21-én este esni fog. Ez pedig épp 70 %-al kevesebb annál, mint hogy nem fog esni. Mi utóbbiban bízunk.

A versenyek megrendezése függ az időjárástól is. A Facebook és a Twitter oldalunkon tájékoztatunk majd benneteket, lesznek-e húzások!

A Kárai Trans Kft 7,5 tonnás kamionja már készen áll arra, hogy elhúzzátok. Erre a feladatra várunk 3 fős csapatokat. Ha meg akarod nyerni a 10 kiló ORSI virslit, akkor gyere 18 órára a főtérre, és nevezz be a versenyre! Fiúk, lányok, gyerekek – bárki jöhet kamiont húzni, a verseny 18.30-kor kezdődik.

Nézzétek meg ezt a videót, egyből kedvet kaptok a versenyekhez 😀

A kötélhúzás 20.30-kor indul. Sajnos többen visszamondták az utolsó 2 hétben a nevezést, ezért idén három bátor csapat küzd meg a vándorkupáért, a sok sörért és a 10 kiló húsért, amiből jóféle pörköltet lehet majd főzni egy esőmentes hétvégén. A tavalyi győztes Guardian Bull’s, és a tavalyi bronzérmes Mezőkovácsházi Lánglovagok mellett egy új csapat, a Kistérség Kandúrjai fantázianevű alakulat áll majd a kötelekhez.

De ha most, a posztot olvasva úgy gondolod, van 7 markos haverod, akivel buliból beállnátok húzni, ne habozz, írj nekünk az oroshazabaratikor@gmail.com címre és nevezz a versenyre!

A speciális, gumi borítású gumipást – aminek megépítését a Guardian Orosháza Kft és a Carbon Black Kft támogatta – már készen van, erről itt láthattok fotókat.

Koncert és Afterparty

A kötélhúzó verseny után jön az igazi buli. A Jövő Építők TDM szervezésében 22 órától a főtéri nagyszínpadon koncertezik majd a Beatrice, élén Nagy Feróval.

Itt a részletes program

Itt a részletes program

Ezt követően pedig éjféltől a rendezvény hivatalos záróbulija lesz a Végső Állomásban, a Szabó Dezső utcán.

Útzár a versenyek és a koncert miatt

A verseny és a pálya építése, előkészítése miatt 12 órakor teljes szélességében lezárjuk a Rákóczi utcát a Deák Ferenc utca és a Thék Endre utca között. A Táncsics utca felől érkezve jobbra lehet lefordulni a Thék Endre utcára. Aki a tízemeletesek felől halad a Rákóczi utcán, az szintén jobbra tud kerülni a Deák Ferenc utcán. Az Előd utca felől érkezve pedig csak egyenesen a Deák Ferenc utcára, vagy jobbra a Rákóczi utcára lehet majd haladni.

A SPAR előtti parkolót nem zárjuk le, azt lehet használni, kifelé viszont csak balra lehet fordulni, a tízemeletesek irányába.

Ebben az időben a Kossuth Lajos utca zsákutca lesz a Könd utca felől, tehát nem lehet majd kihajtani a Rákóczi utcára.

A főteret is lezárjuk az esti Beatrice koncert miatt, így nem lehet majd behajtani a Dózsa utca irányából, viszont a Vörösmarty utcai és az Ady Endre utcai behajtást nem korlátozzuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük