Érik a szőlő, hajlik a vessző…

Ez lehet ne egy átlagos őszi bejegyzés, mikor arról merengek, hogy miért is nem Tokajon, Villányban vagy valami történelmi borvidéken lakom, ahol ilyenkor dúl a szüreti móka. De nem. Orosháza testvérvárosa Zomba, ami Szekszárdtól csak pár kilóméterre fekszik. A hely tehát adott. A jóbaráti viszonyt pedig ápolni kell. Még egy kis utazás árán is…

Az is lehet, hogy szőlőt már nem is látunk, csak bort. Vereset és finomat...

Baráti Körösök arra gondoltunk, hogy szívesen részt vennénk a Zombai Szüreti napon. Erre az elhatározásra már nyáron jutottunk, mikor a falu napon voltunk. Magunkban talán félve gondoltunk arra, hogy kezdeti lelkesedésünk megcsappan, és annyira leszünk mi Zombán, mint terveink szerint az athéni olimpián – sehogy.

Ehelyett itt van szeptember 26-a. Holnap lesz a szüreti nap, és mi reggel indulunk. Ma megkaptam a zászlóhasználati engedélyt a Polgármester Úrtól és rendelkezésünkre bocsátott egy Orosháza zászlót. Jöhet a kérdés, hogy egy baráti látogatáshoz minek kell zászló? Ez egyszerű: az OHBK-s molinónk mellé azért kell ez a lobogó, mert részt veszünk a szüreti felvonuláson is.

Vajon miért van olyan érzésem , hogy ilyet is fogunk látni a néptáncosoktól?

Szóval lesz itt minden. Folklór műsor, bor és barátok. Mi kell még? Mondjuk talán jó idő. Kovács Peti azt mondta, hogy most csinálunk vagy 300 képet, nem úgy, mint a múltkor. Szép terv, de ha csak tizedét is teljesítjük, akkor már mindjárt lesz mit megosztanom itt blogomon. Ezért is érdemes lesz újra ellátogatni az ohbk.hu-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük