I. Orosháza Youtube Fesztivál – 1. rész (videó)

Sok szeretettel köszöntök minden kedves Olvasót az I. Orosháza Youtube Fesztiválon, a III. Orosháza Fesztivál internetes változatán.

A fesztivál nyitó…

Mikor február végén a kezembe került a 2009-es fesztivál programfüzete, találtam olyan zenekarokat és fellépőket, amelyek felkeltették érdeklődésemet. Legalábbis első olvasatara úgy gondoltam, hogy érdekelnek. Mit csinál ekkor egy internet felhasználó? Hát rákeres a fellépőkre a youtube-on. Így tettem én is, és a találatokat megosztom veled. Összességében ez az Orosháza Fesztivál filmes programajánlója.

Az I. Orosháza Youtube Fesztiválon fellép látható többek között Brecz András, a Firkin együttes, de megtisztel jelenlétével elérhető a klippje az ex-megásoknak Király Viktornak és Puskás Petinek is. Lesznek hastáncosok, dobosok, humoristák és fúvósok, továbbá látható lesz karate és hallható klezmer. Változatos lesz, mint az „igazi”.

Ha élőben is szeretnél velük találkozni, akkor “döntött betűs” segítséget kapsz a produkciók végén, hogy hol, mikor mennyiért teheted ezt meg. A III. Orosháza Fesztivál hivatalos programja is elérhető nálunk. (A képernyő jobb oldálan található képre kattintva..) Az Oros-haza Baráti Kör a fellépőket a Petőfi Kulturális KHT. által szervezett fesztiválhoz igazított sorrendben „hívta meg”. Legyél egy kicsit bizalmatlan felém, és nézz utána majd te is az előadásoknak, mert nem követem az esetleges változtatásokat.

Fesztivál Nyitó – az enyém után az igazi

Felvonulás a városban a közreműködő csoportok részvételével. Ezután a fesztivál hivatalos megnyitójára kerül sor, ahol köszöntőt mond: Németh Béla Orosháza város polgármestere

Ezt követőn a Pavane Zászlóforgató Csoport és a Langaléta garabonciások műsora tekinthető meg.

Orosháza Fesztivál – 2009. Június 27 (szombat) 9-12 óra
Helyszín: Árpád-kert
Ingyenesen látogatható!

Semiramis Orientális Tánciskola

A csoport segítségével a hastánc rejtelmeiből kaphatunk ízelítőt. A fellépők között minden korosztály képviselteti magát. Talán ez is a sikerük. Rendezvényeik általában teltházasak. Tartja a mondás, hogy a közönség felemel és le is húz. Na őket felemeli…

Orosháza Fesztivál – 2009. Június 27 (szombat) 15.00 óra
Helyszín: Árpád-kert
Ingyenesen látogatható!

Szélkiáltó Együttes

Énekelt verseket adnak elő, akusztikus hangszereken, a versekhez a zenét az együttes írja. Dalaikban legerősebben a népzene és a klasszikus zene hatásai dominálnak. A hangszer-összeállítás klasszikus, hegedű, gordonka, gitár, furulya, ritmushangszerek.

Most hozzánk az internet a Szélkiáltó Együttes előadásában a Boldogság-dalt hozta el. Fogadjuk őket egy play gombra klikkeléssel!

Orosháza Fesztivál – 2009. Június 27 (szombat) 16 óra
Helyszín: Árpád-kert
Ingyenesen látogatható!

Most engedd meg, hogy két orosházi illetőségű produkciót mutassak be. Egyik, a városunkban már igen széles körben ismert Folkográfia. Velük elfogult vagyok, mert nekem „bejön ez a stílus”. A műfaj országos hírű képviselője például a Kormorán, melynek dalai közül a Folkográfia is játszik feldolgozást. Most egy Petőfi Művelődési Központban tartott koncertjük felvételével mutatkoznak be nálunk: Számuk címe: Elmúlt idők, régi világ.

Orosháza Fesztivál – 2009. Június 27 (szombat) 19.30 óra
Helyszín: Árpád-kert
Ingyenesen látogatható!

A következő orosházi akit az oldalra szólítok nem más, mint az 1985-ben Orosházán született Tompa Csaba. Egy kis összefoglalás Milli Chab Biográfiájából: „a középiskola után pedig egyetemre Szegedre sodorta az élet, ahol kicsivel később, miután a jamaikai zenéhez fűzött érzelmei a teljes fanatizmusig fajultak, két közeli barátjával Menzával és Yamannal karöltve 2005 elején megalapítja a ‘KOOL RUNNINGZ CREW’-t, mely mára Magyarország egyik vezető, európai szinten versenyképes jamaikai stílusú sound systemévé notte ki magát.

2007 októbere óta Milli Chab élőzenés fellépéseit a ‘BUDAPEST RIDDIM’ zenekar kíséri, mely az első kimondottan riddimzenekarként funkcionáló hazai csapat, s mely Csabi mellett Jr Brown, Spoilabwoy és többek közt Lord Panamo (PASO) egyéni fellépéseivel is foglalkozik 2008 nyarán kijött a ‘Bruk Out’ című Milli Chab felvétel egy Pixa által készített, a 2008-as jamaikai trendekhez igazodó, dinamikus alapzenére, melyhez klip is készült, és mely klip az első magyar dancehall videóként került a köztudatba. Most ezt fogadjátok megértéssel!

Orosháza Fesztivál – 2009. Június 28. (vasárnap) 19.00 óra
Helyszín: Árpád-kert
Ingyenesen látogatható!

…és zárják a sort a (F)apácák!

Nagy Krisztina és tanítványai könnyűzenei dalokat és musical részleteket adnak elő műsorukban. A fiatalokból álló csoport több alkalommal tartott már önálló előadást is, mely mindig nagy sikert aratott.

A (F)apácák Énekstúdió tagjainak lelkeedése és dinamizmusa átragad a közönségre is, úgyhogy aki csak egy csendes vegetálós koncertre akar menni az inkább maradjon otthon vagy igyon rengeteg kávét és „pörögjön”.

(A következő videó az Orosházi Fúvószenekar Szilveszteri Hangversenyén készült. Itt inkább csak hallhatók, mint láthatók…)

Orosháza Fesztivál – 2009. Június 29. (hétfő) 17.00 óra
Helyszín: Árpád-kert
Ingyenesen látogatható!

Mára ennyi! Hamarosan jelentkezem a második résszel, és ahogy a kínálatot látom lesz még harmadik is.

Lehet, hogy kicsit korainak tűnik ez a programajánló, de azért is teszem ezt most közzé, mert ugyan nem sok, de fizetős koncert is van . Arra pedig időben kell jegyet váltani! Szóval gondolkozz előre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük