38. heti részeredményünk: Időjárás – Oros-haza Baráti Kör 1-0

Mindenki, aki szabadtéri programokat szervez tart ettől az összecsapástól. Eddig mi mindig nyertünk, de most csatát vesztettünk. Hogy ne csak így virágnyelven beszéljek, hát lefordítom.

Na, ennek milliomod részét sem láttuk...

Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok!

Mondogattuk magunkban és szervezkedtünk. Kerestük a buszt már a NOE-val is közösen, ami behozza Fődi Andrásnét és csapatát Orosházára. Engedélyeket kértünk, paravánok helyét terveztük, hogy a városi fényeket leárnyékoljuk, de szombaton 17 óra 15 perckor, a rendezvény kezdete előtt szűk két órával már biztos volt. Biztos volt, hogy minden amit csináltunk egyelőre felesleges volt, mivel a csillagles elmarad. Az eső esett, az égboltot és a csillagokat pedig csak Szent Péter és barátai láthatták. De ők is csak felülről, mivel a földről csak a vastag egybefüggő felhőréteg látszott.

Nem mindig esik ám az eső...

Mi tagadás, kicsit csalódottak vagyunk, mert jó programnak ígérkezett. Remélem Olvasóim közül is sokan gondolják így.

Pár sorral korábban szerepel egy szó, ami bizakodásra adhat okot. Ez pedig az „egyelőre”. A Nagyszénási Kiss György Csillagda csillagászaival ugyanis megbeszéltük, hogy ezt a belvárosi csillaglest akkor is meg fogjuk valamikor rendezni. Elméleti síkon már jók vagyunk, már csak a gyakorlatban kellene kipróbálni a közös munkát. Meglehet, hogy nem az idén, de jövőre biztosan meg is tesszük.

Akit feltüzeltünk, és nem bírja kivárni az imént említett alkalmat, annak ajánlom figyelmébe, hogy a Csillagda és tagjai sok szeretettel várnak mindenkit péntekenként Nagyszénáson, a rendőrség melletti udvaron 19:30 és 21:30 között. Fődinével mikor erről beszélgettünk, azt is kiemelte, hogy ha többen mennek ki hozzájuk, akkor tovább is lehet kémlelni az eget. Amennyiben szervezetten szeretnének kimenni, úgy előtte javaslom rajtunk keresztül vegyék fel a szénásiakkal a kapcsolatot, mert van azért, amikor elmarad ez a kis összejövetel. Kiváltképp, ha esik…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük