Betlehemek ragasztva, sütve, festve – és díjazva!

Már mondhatni hagyományosan, a negyedik gyertya meggyújtásakor hirdettük ki a betlehemkészítő verseny díjazottjait. Az Árpád-kertben tömeg, izguló gyerekek és értékes ajándékok. Sms-ben örülbelül ennyit írnék le, de ebből a két mondatból „nem jön át” a verseny teljessége, ezért kicsit bővebben kifejtem.

Ovisok közt az első.

Korábban is éltem a kronológiai sorrend adta előnyökkel, például azzal, ha pontról pontra veszem a dolgokat, akkor nem marad ki semmi. Ezért az alábbi bejegyzés is az időrendre épül…

1, Megírtuk a pályázati felhívást, melyeket el is juttattunk a célcsoportunkhoz. Idén az iskolásokon kívül még az óvodásokat is megkerestük. A felhívásban csak a határidőket és a maximális alapterületet (60×80 cm) adtuk meg. Arra nézve, hogy milyen módszerrel és miből dolgoznak a fiatalok semmilyen kikötésünk sem volt. (Épp ezért vártam egy olyan

alkotást is – amilyen tavaly sem volt – ami ezt a tág lehetőséget maximálisan kihasználja. Persze a két év során beadott művekben is bőven volt kreativitás, és nem is csorbítja

a „klasszikus módszerekkel” készített betlehemek minőségét az, amit én hiányolok. Na, ez egy kicsit körülményeskedő lett, de azért van, mert nem akartam leírni, hogy pontosan milyen technikára, anyagokra gondoltam. Talán jövőre valakinek eszébe jut!)

2, Tehát beérkeztek az alkotások. Szerveztünk belőle egy kis kiállítást, mely során személyesen a Művelődési Központ földszintjén lehetett szavazni rájuk, interneten pedig itt, honlapunkon.

A szavazatok jöttek is szép számmal egészen december 20-ig, mikor is a voksolást lezártuk.

Szavazatok számlálása

3, Végezetül pedig az utolsó adventi gyertya meggyújtásakor kihirdettük az eredményt.

Eszerint oklevélben részesült, vagyis a közönség szavazatai alapján legszebb betlehem 2008-ban általános iskolás kategóriában a Hunyadi János Közoktatási Intézmény csoportjáé lett. Az ovisok közül a Mátyás király utcai tagintézmény „törpéinek” ügyességét ismertük el fejlesztő játékokkal. Különdíjat is adtunk az idén. Ezt Szemenyei László kapta, aki az Orosházi Evangélikus Óvoda, Iskola és Gimnázium 2.b-s nebulója.

A többi induló emléklapot és díszdobozban egy kis édességet kapott. Mondván ha januárban elkezdődik az ovi és a suli, a fiatalok legalább ízekben térjenek vissza „munka közben” karácsonyhoz.

Ezzel le is zártuk az idei programjainkat. Januárra már vannak terveink, melyeket majd honlapunkon (is) közzé teszünk, ha már minden biztos. De addig is érdemes lesz ellátogatni ide, mert év elejétől újabb változások állnak be oldalunkon. Ezekről is majd csak akkor írok többet, ha már a finisben vagyunk.

Zárásként pedig egy szolgálati közlemény:

Adventi rendezvényeinket – így a betlehemkészítő verseny díjazását is – Orosháza Város Önkormányzata támogatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük