Futótűzként taroltak

A címmel csak így a sztori közepébe vágok. A III. Kamion- és Kötélhúzók Éjszakáján a tűzoltók taroltak.

A lánglovagok megfeszülnek (klikk a képre) Fotók: Püspöki Zsolt

“Zsákmányoltak” négy tálca sört, 15 kg virslit, pörköltnek való húst, no és az érmek mellé vándorkupát.  2012. július 14.-e, ahogyan mi láttuk.

Engedélyek, támogatások és az időjárás miatt az Égiekkel való egyezkedést követően nem volt már más hátra, mint magát a rendezvényt lebonyolítani. Délután kettőkor elkezdtük a pályák építését és az eszközök kipakolását. Jó volt látni, hogy a First zenekar “beállásakor” már gyülekeztek a nézők, kezdésre pedig már szép számmal összegyűltünk.

Kamion beáll. Kötél feszül. Kamion indul.

A mi csapatunk húzza a kamiont

A kamion húzásakor már rendezői minőségben kellett fellépni, hogy “kicsit távolabb, húzódjanak széjjelebb, stb.” A 8,2 tonnás monstrum elhúzása csak bemelegítésnek szolgált, hogy ráhangolódjuk az esti programra, de ez is egy önálló attrakció volt. Jelentkeztek a helyszínen is csapatok és Benkő Misi, mint az este levezénylője a szigorú szabályok elfogadtatása után engedélyezte, hogy megmérettessék magukat.

Mi is kiálítottunk egy csapatot – természetesen versenyen kívül -, aminek tagjai Kovács 1, Kovács 2, Breznyik voltak. De a fiatalabb generáció is rögtönzött és egy gyerekcsapat is cibálta a főutca lezárt szakaszán a kamiont. Meglepetés volt nekünk, hogy a csapatok között ugyan volt különbség, de a stopper kezelőjének résen kellett lennie, mert a tizedek is számítottak. Mint a címből is kiderült a tűzoltók nyerték ezt a versenyszámot (is). Németh László, Jakab Richárd és Burján Ferenc ideje, 15,21 másodperc volt.
A többiek idejét az írás végén részletezzük.

A győztes tűzoltók - Burján Ferenc, Jakab Richárd, Németh László (klikk a képre)

A két versenyszám között az orosházi First zenekar lépett színpadra. A koncertnél a jelenlévők tánccal/ritmusos mozgással lelazították az izmaikat, de erre szükség is volt, mert akkora küzdelmeket hozott az este, hogy a zoknis szandálos férfiak is kapaszkodtak lábbal a pázsitba, pedig csak nézők voltak.

Pattanásig feszült a kötél, akárcsak az izmok

A rajtot megelőzően egy eligazítást tartottunk a csapatkapitányoknak és a sorsolást is megejtettük. Bemutatkoztak egymásnak a teamek, illetve bejelentettük nekik,hogy az utolsó pillanatban az egyik nevező csapat sajnos visszalépett, így ötük közül kerül ki a győztes. Elszántságuk abból is érződött, hogy több szabályra, “kiskapura” rákérdeztek. Nemes küzdelmet kívántunk a résztvevőknek és mire kiértünk a művközpontból már százak állták körül a pástot. Gyerekek kiabáltak, s talán temetkezési vállalatnak nevét ilyen extázisban még nem ordibálta senki, mint ahogy ott hallottuk.

A Memento tagjai is mindent beleadtak

A kezdés előtt megkeresett minket egy gyerekcsapat, hogy húzni akarnak. Némi fejtörést követően rámondtuk az áment, a srácok a kezdésre meg is jelentek, kipróbálták a küzdőteret. A közönség talán ekkor látott az este során utoljára tét nélküli játékot.

A rendezvény poénja nem sikkadt el: együtt voltunk orosháziak, jól szórakoztunk, az adrenalin már az elején dolgozott mindenkiben a III. Kötélhúzók Éjszakáján. Az ordítások valamint a sikert nyugtázó ököllendítések tudtunkra adták, játék ez, de férfias játék, mely többről szól.

Már az elején mentek az esélylatolgatások, és bizony a hétköznapi kapcsolatok belső csatákat is hoztak. Mindenki a címvédő skalpjára vadászott, komoly fegyvertény volt a Guardian Bulls legyőzése, a pontok gyűjtése. A mentősök közönségdíjasok lehettek volna, hiszen első ránézésre súlyban alulmaradtak a többi csapattól, de egy-egy meccset megfogtak, húztak becsülettel.

Médiatámogatónk, az OrosCafé.hu is beszámolt a versenyről. Ide kattintva olvasható.

Korábban szóltam arról, hogy hatalmas küzdelmeket hozott az este. Több húzáskor is súlyos másodpercekig, talán 5-10 másodpercre is 2 centin belül maradt a kötél közepe, azaz szinte meg se mozdult. Most úgy alakult, hogy a döntő húzás az utolsó volt, ahol a tűzoltók és a Mementó csapott össze. Kétségtelen, hogy a tűzoltók győzelmét az elszántság a fizikai erő és a felkészültség hozta meg.

A tűzoltók átveszik a kötélhúzó vándorkupát, amit 1 évig őrizhetnek (klikk a képre) Fotók: Püspöki Zsolt

A felvételeket hamarossan közzétesszük, és kiderül, hogy milyen fegyelmezett taktikára is utaltam az imént. Míg a videó utómunkálatai tartanak, fogadjátok galériánkat és alább az összesített eredményt.

Mi megmondtuk: húzós egy este volt.

A rendezvény támogatói: Guardian Orosháza, Hungarolift Kft, Petőfi Művelődési Központ, Vasex Kft, Merian Foods Kft, Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt, Orosfarm Zrt, Sziget Caffe, Gösser Söröző, Surjányhús Kft, MMD Stúdió, Kersmájer Szikvíz, Táncsics Stúdió, OrosCafe.hu, Orosházi Élet és Orosházi Városi Televízió.

Kamionhúzás végeredmény:

I. hely: Orosházi tűzoltók: Németh László, Jakab Richárd, Burján Ferenc (idő: 15,21)
II. Frappánsan csak Dilettánsok: Proháczka Zoltán, Podmaniczki Krisztián, Rácz Róbert (15,78)
III.OHBK: Kovács Péter, Kovács Endre, Breznyik Zsolt (15,86)
IV. Két tanár és a rendőr: Szaszkó István, Tar András, Kovács Viktor (16,57)
V. Telepiek: Bodrogi Zsolt, Gyenge Dávid, Horváth Attila (17,09)
VI. Szivárványharcosok: Jeszenszky János, Czakó Dávid, Dimák Balázs (17,47)
VII. Csillámpóni forever: Toll Attila, Rácz György, Henzsel Martin (19,53)

Kötélhúzás végeredmény:

I. hely: Orosházi tűzoltók (Ale Attila, Tar András, Farkas Miklós, Sárközi István, Rékasi Zsolt, Bartus Ferenc, Benkő Antal, Vokanics Sándor)

II. MEMENTÓ: Földi Béla, Jusztin Szabolcs, Miszlai Sándor, Gelegonya Attila, Kovács Krisztián, Aradi Attila, Horváth Attila, Paulik Dezső

III. Guardian Bulls: Nagy Zoltán, Nagy Lajos, Farkas Mátyás, Rosta Péter, Nedreu Zsolt, Kopanyicza György, Egri Imre, Beke László

IV. Orosházi, rendőrök: Pető Krisztián, Oszadszky Sándor, Kis István, Ertmann Péter, Gágyor Mihály, Ács Szabolcs, Szilasi Tamás, Gajdán Tamás

V. Mentősök: Fazekas Zsolt, Fazekas Tamás, Tábit Zoltán, Oláh István, Ádász Róbert, Gazsó Mihály, Kovács Tibor, Szilágyi Mihály

5 komment

  1. A Tűzoltóknál mindenki Orosházi volt!??? A korrekt az lenne!!?

    • ohlaci says:

      Igen mindenki az volt. csak orosházi tűzoltók voltak a csapatokban, mert így korrekt. Jobbak voltunk mindenkinél idén, jövőre is biztosan indulunk újra.

  2. Pingback: First zenekar / Orosháza » Ők húzták, mi zenéltünk

  3. Pingback: Készülünk a húzós estére | Oros-haza Baráti Kör

  4. Pingback: Ki húzza el a tűzoltókat? És a kamiont? | Oros-haza Baráti Kör

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük