Trónfosztás a kötélhúzáson (videó)

A rendőrök címvédésre készültek, de az üveggyáriak mindenkit elhúztak. Egy mondatban így lehetne elmondani a II. Kötélhúzók éjszakájának történéseit. De természetesen azért ennek az eseménynek több mondatot szentelek.

A Guardian Bulls itt még erőlködik (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Nem volt egyszerű az idei szervezés, hisz egyszer halasztanunk is kellett a versenyt rajtunk kívül álló okok miatt. Aztán az új időponttal is akadtak gondok, de ez nem szegte kedvünket. A probléma a sportolóknál volt, hiszen a bajnokság kezdete és a felkészülés miatt nem tudott jönni egyik focicsapat sem, de a férfi kézisek sem tudták bevállalni a húzást (pedig tavaly harmadikok lettek). A jelentkezések lassan, de biztosan haladtak, végül 5 + 1 csapat nevezett (a +1-ről később). A csapatokat már röviden itt bemutattam.

Eljött tehát az augusztus 19, mi pedig már kora délután elkezdtük építeni a pályát, kihúztuk a kordont, elhelyeztük a fáklyákat és a technikusok építették a hang- és fény technikát. Kora este már a városi tévé operatőrei is a helyszínen szorgoskodtak, ugyanis négy kamerával vettük fel az egész versenyt.

Nem sokkal 22 óra után az OHBK szpíkere, Benkő Misi magához ragadta a mikrofont, és egyesével, név szerint behívta a pástra a versenyzőket. Minden csapat erősen felspanolva érkezett, már látszott rajtuk, hogy szomjasak a toronyba rakott sörre. Na de azokat nem adtuk ingyen, meg kell értük küzdeni.

A kis judosok teljes erőbedobással húztak

Miután mindenkit bemutattunk, jött az igazi meglepetés, a +1 csapat. A verseny előtti napon beszélgettem a sportos berkekben jól ismert Patyi Gáborral és szóba került a kötélhúzás. Az ő ötlete volt, hogy amolyan bónuszként benevezi az Orosházi Judo Sportegyesület gyerekcsapatát. Így ők is a pástra lettek szólítva. A 8-9 éves srácok igazi harcosokhoz méltóan vonultak be, és már az elején fitogtatták erejüket jóval nagyobb ellenfeleiknek, akik mindezt mosolyogva vették tudomásul. A csapatok sorakozóját követően a rendőrök vezetője átadta a vándorkupát elnökünknek, Kálmán Lászlónak.

Feszül, ropog, üvölt, torzul

Az első meccset az Orosházi Tűzoltók vívták a Guardian Bulls csapatával. Már ez elképesztő izgalmakat hozott, hiszen vagy 2 percig viaskodott egymással a két csapat. Aztán egymás után a küzdőtérre lépett minden csapat és jöttek a jobbnál-jobb meccsek. A kötél feszült, ropogott, a versenyzők üvöltöttek, az arcok pedig torzultak. A gyerekek is beszálltak a küzdelembe, ők a jelentős és látványos súlykülönbség miatt azonban minden ellenfél ellen csak egyet húztak – amit “természetesen” meg is nyertek. Látványosan rántották el például a Jobbikosok csapatát, akik közül mindenki földre került a hatalmas erőkülönbségtől 🙂

A párharcok vége felé körvonalazódni látszott, hogy ezen az estén trónfosztás lesz, ugyanis a Guardian Bulls nagyon erős volt – volt akit könnyedén, de pl. a rendőrök és a tűzoltók ellen megizzadtak az üveggyári fiúk. Öröm volt nézni, ahogy a csapatok saját magukat hergelték, látszott, hogy mindenki győzni akar. Még a Gösser Team is beleélte magát a második meccs után, pedig a haveri társaság azért állt össze, hogy egy jót bulizzon. De elkapta őket a versenyszellem, és főleg a Jobbikosokkal vívtak kimondottan éles csatát.

Minden meccset nyert az “üvegipar”

A közel 1 órás verseny után következett az eredményhirdetés, ahol kiderült, hogy az amerikai síküveggyár csapata, a Guardian Bulls tarolt, ugyanis minden meccsét megnyerte, így ők kapták az aranyérmet, a vándorkupát – amit 1 évig őrizhetnek – a 3 láda sört és a 13 ezer forint értékű húsutalványt, amiből nem titkoltan pörköltet főznek majd.

A tavalyi első Orosházi Rendőrök leszorultak a dobogóról. A zsaruk is kiválóan teljesítettek, csak a győztestől szenvedtek vereséget. Ők 2 láda sörrel vigasztalódtak, de már a verseny végén jelezték, hogy 1 év múlva újra a páston lesznek, és visszahódítják a serleget. (Erre egyébként az éppen szabadságát töltő rendőrkapitány is parancsot adott 🙂

Bronzérmes lett az Orosházi Tűzoltók csapata, akik egy év alatt egyet előre léptek. A lánglovagok is fogadkoztak, hogy 2012-ben biztosan jobban szerepelnek. Ők kapták a harmadik helyért járó 1 láda sört.

A tavalyi győztes rendőrök most az ezüstre voltak jók (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A negyedik helyen a Jobbik Orosháza végzett. A csapat soraiban húzott Jámbor Nándor országgyűlési képviselő és Németh Norbert, aki az orosházi testület tagja. Sajtós nyelven fogalmazva: a két politikus a verseny utáni rögtönzött sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy terveik szerint egy év múlva is kötélnek állnak a viadalon.

Az ötödik helyen pedig az est bulicsapata, a Gösser Team végzett, akikkel a verseny után a névadó kocsmában, a Gösser Sörözőben futottunk össze. A srácok a versenyt elemezték és azon ment a diskurzus, kinek mennyire lesz másnap reggelre bedurranva a keze. (Mivel 3 éve mi is voltunk kötélhúzó versenyen tapasztalatból mondom, mindenkinek és nagyon, sőt lesz akinek még be is dagad 🙂

De a gyerekek sem maradtak ajándék nélkül: OHBK feliratos színes ceruzát és édességet kaptak ajándékba tőlünk. De övék az a dicsőség is, hogy gyerekként ki mertek állni a felnőttek ellen. Talán legyen ez példa a jövőre nézve az orosházi baráti társaságoknak, mert ez az egész kötélhúzás egy jó buli, és érdemes nevezni.

Támogatók: Lucifer Pub, Sziget Caffe, Gösser söröző, Orosházi Szikvízüzem – Hold utca, Dózsa György utcai Rétesbolt, Orosházi Média Kft.

1 komment

  1. Pingback: Ki húzza el a tűzoltókat? És a kamiont? | Oros-haza Baráti Kör

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük