Készülünk a húzós estére

Nem is akárhogyan, hiszen rengeteg ilyenkor a teendő. Hetek óta ez a téma a társaságban, hogy el ne felejtsünk valamit, ami fontos a versenyhez. Például egy ilyen ütős ajánló videó (külön köszönet érte Melich Krisztinek és Németh Roland “Gulivernek”)

Nem árt elismételni a szabályokat sem, de azt is megtudjátok a tovább után, ki az idei versenyzők.

Hárman beálltok, és elhúzzátok! Ennyi.

Tavaly nem várt nagy sikert aratott a kamionhúzás, így egyértelmű volt, hogy idén is ez lesz az első “húzós” program. A Kárai Trans 7 tonnás monstrumját már kiválasztottuk, ami elé kötelet kötünk és jöhetnek a bátrak. A szabály pofon egyszerű: a három versenyzőnek minél rövidebb idő alatt kell elhúzni a kamiont az adott távon. Mindenki kettőt húz, a legjobb idő számít.

A kamionhúzó versenyre a helyszínen lehet jelentkezni 3 fős csapatoknak, fiúknak és lányoknak egyaránt. Nevezési díj nincs! A leggyorsabb társaság nagy mennyiségű virslit és sok-sok sört vihet haza az aranyérem mellett.

Kötélhúzás: győzd le a tűzoltókat!

Eddig nem volt címvédés a kötélhúzó versenyen, hiszen az Orosházi Rendőrök és a Guardian Bulls után tavaly az Orosházi Tűzoltók voltak a legerősebbek. Ők pedig azóta is abban a hitben élnek, hogy idén is nyernek, így is készülnek rá. Ez lehet, hogy így is lesz, de azért akad majd kihívójuk.

Játssz és nyerj a kamionhúzással: jelölj minket ismerősnek a Facebookon itt, majd oszd meg az esemény plakátját, amit itt találsz. De az sem baj, ha bejelentkezel az eseményre itt. Ha szerencsés vagy, te nyered meg az 5 kg ORSI virslit, amit a Merian Foods Kft ajánlott fel.

Elsőnek mindjárt itt van a Guardian Bulls, akik idén szinte teljesen új csapattal érkeznek. Visszatér a pástra a Jobbik Orosháza csapata is. Bár ők még nem nyertek, mi emlékszünk rá, hogy igencsak megkeserítették a korábbi győztes életét, és most is biztosan sikerre éhesek. Idén is van egy új csapat, hiszen az orosházi városüzemeltetés dolgozói is beneveztek. Ők sportnyelven szólva a “sötét ló”, mert senki nem tud róluk semmit, akár nagy meglepetést is okozhatnak.

Ha van 7 erős haverod, akikkel részt vennél ebben a nagy buliban, írj az oroshazabaratikor@gmail.com címre, vagy keress minket a helyszínen, hiszen ott is lehet jelentkezni.

A kötélhúzó versenyre 8 fős csapatok jelentkezését várjuk. Nevezési díj 5.000 Ft/csapat. A legerősebb csapat – ahogy eddig is – egy jóféle bográcsosra való húst, és sok-sok sört vihet haza, amivel megünnepelheti a győzelmet. Na és persze övék lesz 1 évig a vándorkupa is.

A Kossuth utca Árpád-kert felőli részét augusztus 19-én 10 órától 23 óráig lezárjuk. Kérjük a gépjármű tulajdonosokat, ezen idő alatt ne parkoljanak a PMK és az OTP bank közötti területen. Köszönjük!

A profik megmutatják, hogyan kell csinálni

Idén még egy kis látványt hozunk a produkcióba. A sors ugyanis összehozott minket a Maroshegyi Kötélhúzó Sport Egyesület tagjaival, akik elfogadták a meghívásunkat és ezen az estén bemutatják, hogyan húznak a profik. És el is mondják, ott milyen szabályok szerint megy a profi verseny. De most nézzük, mi lesz augusztus 19-én

a kötélhúzás versenyszabályzata

1. A csapatok 8 főből állnak. A versenyben 7 ember húz, 1 pedig tartalék, akit húzásonként lehet cserélni.

2. A csapatok egymás elleni küzdelme legalább az egyik részről, két nyertes húzásig tart.

3. Egy húzás után térfélcsere következik, 1:1-es állásnál a térfél sorsolással (pénzfeldobás) dől el.

4. Egy nyert verseny egy pontot ér, így alakul ki a végső sorrend. Az esetleges pontegyenlőségnél következik az úgynevezett „széthúzás”.

5. A csapatokat a játékmester állítja be a kezdőponthoz igazítva a kötél közepét.

6. A húzást csak a játékmester zászlójelzésére lehet megkezdeni, valamint a jól hallható kürt segít a küzdelem kezdetén. A jelzést követően kell elhúzni az ellenfelet a középponttól 2 méterre elhelyezett szélső karókig és az azokat összekötő zsinórig.

7. A kötélnek folyamatosan feszesnek kell lennie!

8. Csak folyamatos felengedéssel szabad a húzást enyhíteni és befejezni, ügyelve az ellenfél csapatának testi épségére. A kötelet direkt elengedni tilos! (ilyen esetben, a szabály ellen vétő csapatot kizárjuk!)

9. A húzás végét a játékmester jelzi, ezt követően jelenti be az eredményt, miközben a zászlót a nyertes csapat felé tartja.

10. Különlegesen felszerelt cipőt (szöges és stoplis), valamint kesztyűt használni tilos!

11. Magnézium csúszásgátló port szabad használni, de egyéb tapadásnövelő anyagot nem. Csak a szabad kezes húzás szabályos!

12. Minden olyan technika alkalmazását mellőzni kell, ami az egyénre veszélyes és balesetet okozhat.

Minden le nem szabályozott kérdéskörben a rendezőség 3 tagú döntőbizottsága hozza meg a végleges döntést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük