Trónfosztás – a Guardian Bull’s vitte a vándorkupát

Új bajnokot ünnepeltünk kedd este Orosháza főterén. A Guardian elszánt csapata győzni érkezett a V. Kamion- és Kötélhúzók Éjszakájára. A fiúk keményen küzdöttek és megszerezték az Orosházi tűzoltók csapatánál két éve pihenő vándorkupát.

Visszaszerezte a kupát a Guardian Bull's (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

Hat csapat húzta a kötelet augusztus 19-én, küzdelmes csatákat, elszánt csapatokat, újoncokat és rutinos versenyzőket egyaránt láthattunk a páston. Az elismerés valamennyiüknek jár, a kupa és az érmek csak a Guardian Bull’s-nak.

Mielőtt azonban belevágnánk a kötélhúzás krónikájába, térjünk ki a kamionhúzásra. A hangulatot egy 7,5 tonnás monstrummal való küzdelem alapozta meg augusztus 19-én este a főtéren. Ahogyan a korábbi években, úgy idén is a Kárai Trans kamionját kellett elhúzni, a táv 15 méter volt. A megmérettetést 12 csapat vállalta, nagy örömünkre lánycsapatok is megragadták a kötelet és becsülettel teljesítették a feladatot. Szoros volt a verseny, volt, aki mezítláb vállalta, volt, akinek a telefonját mentette szemfüles kommentárunk, Benkő Misi.

A Mókus örs húzás közben - ők voltak a leggyorsabbak (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

A végén mindössze néhány századmásodperc döntött a Mókus örs javára. A Németh Mihály, Kocsika János, Sebestyén Gábor hármas 13,69-es szintidővel győzött, és nyerte el a fődíjat, 10 kg ORSI virslit a Merian felajánlásából, és hogy jobban csússzon, egy tálca sört a Gelli’stől. Dobogós helyen végezett az LPD (13,86 – Varga Csaba, Farkas Ádám, Németh Gábor), és a Vadállatok (14,10 – Tábi Máté, Molnár Attila, Csizmadia Balázs).

A versengés után a gyerekek is kipróbálhatták magukat, és készült sok-sok fotó a családi albumba a kamion előtt, mellett és persze benne is.

Húzták a gumipáston

Az este fő attrakciója természetesen a kötélhúzás volt: új helyszínen és új felületen. Az Árpád-kert helyett ugyanis a főtérre költöztettük a versenyt, fű helyett pedig gumipáston küzdöttek a vállalkozó kedvű csapatok, szám szerint hat. A pástot a Fehérvári Sólymok hozták el nekünk a Dunántúlról, a kötélhúzásban profi csapat két éve segíti szakmai tanácsokkal rendezvényünket, kedd este is velünk voltak, ügyeltek a sort záró horgonyemberre, és igazságot tettek vitás kérdésben.

Két csoportot sorsoltunk, a korábbi bajnokok, az Orosházi Tűzoltók és a Guardian Bulls kiemeltek lettek. Győzni akarás és sportszerűség – így jellemezhetjük a küzdelmeket. Mind a hat csapat 800 kg feletti összsúlyt mutatott, így az erő nem volt elég, kellett a technika is, az újoncként pástra vonuló Linamar és a Mezőkovácsházi Tűzoltók gyorsan rájöttek erre. Ért a húzás közben buzdítani, és ezt ki is használta az épp pihenő csereember.

Ha két húzásból nem derült ki, hogy ki a jobb, akkor döntött a harmadik, hogy mennyire küzdöttek a fiúk, azt szavak helyett elmesélik a fotók…

Az arcok mindent elárulnak a küzdelemről (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

Végül a sorrend a következőképp alakult: hatodik helyen zárt a Jobbik Orosháza, a fiúk becsülettel küzdöttek, külön öröm, hogy évek óta köszönthetjük őket a páston. Ígéretük szerint jövőre is jönnek a Linamarosok, akik ötödikként végeztek, és nagyon élvezték a versenyt. A Memento csapata kiválóan küzdött, nem sokon múlt, hogy nem állhattak a képzeletbeli dobogóra, de végül negyeddiként zárt a kitartó nyolcas. A döntőben a két nagy rivális feszült egymásnak: a két éve bajnok Orosházi tűzoltók csapata, és a kupát 2011-ben a kezéből kiadó, de most újra győzni érkező Guardian Bull’s.

Feszültek az izmok, és az idegek, na meg persze a kötél – hatalmas csatában végül a Guardian Bull’s ünnepelhetett, visszaszerezték a kupát, az Orosházi Tűzoltók pedig másodikként zárták a versenyt, de azt ígérték, jövőre visszaszerzik a “trónt”. Nagy Lajostól, a Guardian kapitányától megtudtuk, bár külön műszakban dolgoznak a fiúk, de most azért összehozták az edzéseket, a gyárban is kötelet húztak mikor volt pár szabad percük, a Táncsics gimi udvarán pedig a gumis talajjal ismerkedtek, mert győzni akartak és győztek is: ők emelhették a magasba a vándorkupát, nyakukba került az aranyérem, elnökünktől, Kálmán Lászlótól pedig átvehették a 3 tálca sört a Sziget Café felajánlásából és megkapták a húsutalványt is.

A remek hangulatú, küzdelmekkel teli versenyben valamennyi csapat sportszerűen helyt állt, öröm volt szurkolni és buzdítani őket.

Eredmények:

1. Guardian Bull’s: Nagy Lajos, Hegedűs Szabolcs, Beke Gergő, Farkas Mátyás, Török Zsolt, Negreu Zsolt, Horváth Gábor, Bartis Tihamér
összsúly: 905 kg

2. Orosházi Tűzoltók: Ale Attila, Ambrus József, Deák Sándor, Szőts Zoltán, Tar András, Pajkó Péter, Rékasi Zsolt, Vokanics Sándor
összsúly: 852 kg

3.  Mezőkovácsházi Tűzoltók: Virág Viktor, Zatykó Tamás, Rajos István, Hajdú Mihály, Hajdú Zoltán, Rajos Erik, Szántó György, Gaál Zsolt
összsúly: 803 kg

4. Mementó: Urbán Attila, Jászai Róbert, Petrovszki Csaba, Gelegonya Attila, Tóth Richárd, Tóth Krisztián, Szűcs Roland, Paulik Dezső
összsúly: 856 kg

5. Linamar: Németh Gábor, Szabó Péter, Molnár Zsolt, Sebestyén István, Juhász Gergő, Páter Roland, Varga Csaba, Farkas Ádám
összsúly: 850 kg

6. Jobbik Orosháza: Vizslár Rajmund, Jámbor Nándor, Lőrincz Attila, Bock Roland, Székely Bertalan, Vona Ágoston, Kozák János, Szilágyi Mihály
összsúly: 810 kg

Akik nélkül:

VASEX Kft., Gelli’s söröző, Kersmájer Szikvíz Üzem, Sziget Café, Merian Foods Kft., Kárai Trans, Agrotár 99 Kft, és külön köszönet Szilaj Izabella mentőtisztnek.
Médiatámogatónk az Orosházi Média Kft. – Oroscafe.hu, Orosházi Élet, Orosházi Városi Televízió.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük